borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (2024)

Het lijdt geen twijfel dat de mooie Borzoi een van de meest vorstelijke, elegant ogende honden in het hondenrijk is. Deze levensgrote hond heeft een gemakkelijke en ontspannen persoonlijkheid waar veel hondenliefhebbers dol op zijn. Maar het is waar dat niet elk gezin hen de levensstijl kan bieden die ze nodig hebben om gelukkig, gezond en vermaakt te blijven.

Deze rasgids geeft een overzicht van de feiten over dit relatief zeldzame ras, van hun geschiedenis en rasdoel (wat betekent luieren met Russische tsaren en jagen op wolven) tot hun lager dan verwachte trainingsbehoeften. We delen ook tips over het onderhouden van hun lange, weelderige lokken en nog veel meer.


Deze rasgids is een must-read voor diegenen die de Borzoi willen uitnodigen in hun paleis. Laten we beginnen met hun koninklijke geschiedenis.

Borzoi
    • borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (1)Gewicht60-105 pond
    • borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (2)Hoogte26+ inch
    • borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (3)Levensduur10-12 jaar
    • borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (4)kleurenZwart, Brindle, Cream, Red, Sable, White & More
  • Kindvriendelijkheid
  • Hondvriendelijkheid
  • Gemakkelijk te trainen
  • Verzorging Onderhoud
  • Ras Gezondheid
  • Oefening nodig
  • Puppykosten

Inhoud

  • eenRasgeschiedenis
  • tweeTemperament
  • 3Grootte en uiterlijk:
  • 4Vacht en kleuren
  • 5Oefening
  • 6Levensvereisten
  • 7Opleiding
  • 8Gezondheid
  • 9Voeding
  • 10Poetsen
  • elfFokkers- en puppykosten
  • 12Reddingen en schuilplaatsen
  • 13Als huisdieren
  • 14Laatste gedachten

Rasgeschiedenis

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (5)

Borzoi komt van het Russische woord 'borzyi', wat snel betekent.


De Borzoi is een Russisch hondenras het best verbonden met de keizerlijke Romanov-dynastie, die dateerde van 1613 tot 1917. Ze waren het verbluffend aristocratische hondjebegunstigd door tsaren en andere adellijke familiesom ze gezelschap te houden. Maar deze honden zijn niet alleen mooie gezichten. Het zijn ook windhonden met het uithoudingsvermogen en de kracht om 40 mijl per uur te bereiken en te jagen op alles wat loopt.

Deze indrukwekkende vaardigheid betekende dat ook hun koninklijke eigenarengebruikten ze voor de jacht op wolven en kleinere prooien.Het was hun taak om vlees mee naar huis te nemen voor de paleizen en hun grote feesten. En daarom hoor je sommige mensen misschien naar hen verwijzen als de Russische Wolfshond. Helaas zag de Russische revolutie de slachting van de Romanov-familie, andere adellijke families en hun lange viervoeters. Hierdoor stierf het Borzoi-ras bijna uit.

Gelukkig leenden Borzoi-liefhebbers in het buitenland hun beste exemplaren om de bloedlijn te redden. In 1903 maakte een Amerikaanse man genaamd Joseph Thomas drie reizen naar Rusland. En elke keer nam hij Borzois mee van top kennels. Hetzelfde jaar, de Borzoi Club of America was gevormd. In 1936 werden ze officieel erkend als de Borzoi in plaats van de Russische Wolfshond.



Temperament

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (6)

Ze staan ​​vooral bekend om hun unieke vorm.

shiba corgi mix

Degenen die dit ras goed kennen, koesteren ze het meest vanwege hunkalm en aangenaam karakter. De American Kennel Club (AKC) beschrijft ze als 'koninklijk waardig' en ze hebben het niet in zich om voor de gek te houden of gek te doen. Het zijn nog steeds evenwichtige en vreedzame puppy's.

Ze zijn zo relaxed datze zijn vreselijke waakhonden. En ze hebben geen enkel belang bij het bewaken van uw huis. Ze blaffen niet alleen zelden, maar ze laten ook iedereen hun huis binnenlopen zonder met een ooglid te knipperen. Ze kunnen verlegen of vriendelijk zijn tegen vreemden, maar nooit achterdochtig.


Behalve natuurlijk kleinere, harige wezens omdat zeeen zeer hoge prooidrift hebben. Ze zijn niet onbeleefd - ze kunnen zichzelf gewoon niet helpen! Ze jagen op alles wat hun tuin binnenkomt, omdat het in hun aard ligt om dat te doen. Verwacht dus niets minder.

Het zijn gevoelige zielen en ook loyaal aan een tee. Dit betekent dat als u op zoek bent naar een hond dieblijf aan je plakken als lijm, zou de Borzoi een uitstekende optie voor u kunnen zijn. Hoewel dit een charmante eigenschap is, heeft het ook een groot aantal problemen, waaronder niet alleen gelaten willen worden. Als gevolg hiervan hebben veel Borzoi's last van verlatingsangst.

Grootte en uiterlijk:

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (7)

Dit is een grote hond die langer is dan hij hoog is.

Ze variëren van 60 tot 105 pond, waarbij mannen de neiging hebben om de zwaardere van de geslachten te zijn. Vrouwtjes meten meestal een minimum van 26 centimeter lang, van poot tot schouder. En mannetjes meten minimaal 28 inch, meestal variërend van 32 tot 34 inch.


Onder hun lange vacht lijken ze qua bouw op een windhond. Ze hebben een licht gewelfde kop,een lange, dunne snuit,en een grote vlezige neus. Hun oren zijn klein en hun nek is dik en gespierd. Ze hebben een lange staart die ze laag en sierlijk dragen. En hun rug is licht gewelfd, waardoor ze een elegante maar krachtige uitstraling hebben.

De rasstandaard schetst hoe een ideale Borzoi eruit zou moeten zien. En als u uw pup in de showring wilt showen, moeten ze zich zo goed mogelijk aan deze regels houden. Maar als u alleen op zoek bent naar een gezinsgenoot, zijn de regels niet zo belangrijk als hun gezondheid.

Vacht en kleuren

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (8)

Hun vacht is lang, luxueus en een van hun mooiste eigenschappen.

De jas van een Borzoi zou moeten zijnvoelt zijdezacht aanin plaats van wollig en kan vlak, golvend of gekruld van structuur zijn. Het haar is korter rond hun gezicht, met een gekrulde kraag rond hun nek. Ze hebben een dubbele vacht die het hele jaar door matig verhaart en zwaarder is tijdens de ruiperiode.


Wie op zoek is naar een haarvrij huis, moet de langharige Borzoi vermijden. Als het gaat om vachtkleuren, zesport vrijwel alle kleurenin het hondenrijk. De meest populaire kleuren zijn zwart, gestroomd, wit, crème, goud, zilver, sable of een mengsel.

Oefening

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (9)

Deze hond heeft minder behoefte aan beweging dan je zou verwachten.

Borzois zou het grootste deel van de dag graag op de bank zitten. Maar wanneer ze hun peuken naar buiten krijgen voor wat oefening, hebben ze indrukwekkend krachtige uitbarstingen van energie. Zij hebben nodigongeveer 45 minuten lichaamsbeweging per dagom hun lange benen te strekken en gezond te blijven.


Hun explosieve energie komt van de behoefte aan snelheid bij het achtervolgen van andere wezens. Als windhond met snelheden tot 40 mijl per uur is het:niet aanbevolen om ze los te latenin een onbegrensd gebied. Blijf in plaats daarvan aan de lijn lopen en laat ze los in uw tuin, een beveiligd veld of een hondenpark. Anders is de kans groot dat u ze niet terugkrijgt.

Ze hebben overdag mentale stimulatie nodig, maar niet zoveel als veel andere hondenrassen. Zij zijneenvoudige wezens met een ontspannen karakter, dat is waar veel Borzoi-fans van houden. Geef ze toegang tot een mand vol hondenspeelgoed, zoals kauwsticks en behandel uitdagingen om verveling te voorkomen.

Levensvereisten

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (10)

Hun zeer hoge prooidrift maakt ze een slechte match voor huishoudens met andere harige wezens.

De Borzoi is een grote en lange hond, maar hun rustige persoonlijkheid leent ze verrassend genoeg goed voor het wonen in een appartement. Ze zouden ook graag in een groot huis met uitgestrekte velden wonen, wat betekent dat ze behoorlijk aanpasbaar zijn. Maar waar ze ook wonen, hunhuis moet beveiligd en ontsnappingsveilig zijn. Omdat deze windhond, ondanks het feit dat hij intelligente honden zijn, voor voertuigen zou rennen in de achtervolging van de kat van een buurman.


Door hun uitgebalanceerde karakter maken zegeweldige broers en zussen voor kinderen van alle leeftijden. Zorg er wel voor dat u ze onder toezicht houdt, zoals u bij elk dier zou doen. Bovendien leven deze honden ook graag samen met andere honden als ze niet te baldadig zijn. Ze houden van ononderbroken middagdutjes en hebben niet het geduld voor springerige pups.

Indien opgevoed naast a kat , ze zullenwaarschijnlijkleer er niet achteraan te jagen. Maar de regels gelden alleen binnen! Buiten de deuren is alles een spel om op te jagen. Om deze reden zijn deze hondenhet meest geschikt voor huishoudens met alleen honden.Elke hond is echter anders.

Opleiding

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (11)

Dit ras is redelijk intelligent, waardoor ze alleen bereid zijn om te trainen op hun voorwaarden, niet die van jou.

Deze pups zijn net zo koppig als slim, wat betekent dat training een beetje lastig kan zijn voor mensen zonder eerdere ervaring met honden. De sleutel tot het trainen van een Borzoi is geduld en consistentie. Start je training zodra je ze mee naar huis neemt, en houd je aan de regels die je stelt. Houd er rekening mee dat een regel 'geen honden op de bank' niet goed zal vallen bij deze koninklijke hond.

Zachte en eerlijke training is de enige manier om deze hond te trainen. Want als ze je training te hard of oneerlijk vinden, zullen ze niet goed reageren. Blijf in plaats daarvan bij positieve bekrachtigingstraining. Windhonden houden ervan om dingen te achtervolgen, dus de meeste Borzois zijngemotiveerd door een bal of piepend speelgoed van hoge kwaliteit nastreven. Houd trainingssessies kort en leuk om ze geïnteresseerd te houden.

Socialisatie is een ander cruciaal aspect van training als je wilt dat je Borzoi verandert in de evenwichtige en rustige hond waarvan we weten dat ze zijn. Zonder dit worden deze gevoelige pups extreem verlegen en verliezen ze het vertrouwen.Meng ze met zoveel honden en mensen als je kunt, evenals nieuwe situaties en ervaringen.

Krattraining is ook een goed idee voor Borzoi-puppy's. Het is niet alleen bewezen datangst verminderen bij reeds gevoelige honden, maar het betekent ook dat ze een plek hebben om zich terug te trekken voor vrede. Investeren in een XXL krat want je grote maatje zorgt ervoor dat ze alle beenruimte hebben die ze zich kunnen wensen. Begin vroeg met de training en ze zullen het al snel als hun eigen paleis zien.

russische beer hond

Gezondheid

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (12)

Dit is een relatief gezond hondenras.

Dit ras heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar, wat indrukwekkend is vanwege hun grootte in vergelijking met andere grote hondenrassen. Zoals alle hondenrassen, hebben ze meer kans op bepaalde gezondheidsproblemen dan andere. Veel verantwoordelijke fokkers screenen op de volgende gezondheidsproblemen.

Hartaandoeningen

Veel grote hondenrassen zijn vatbaar voor verschillende hartproblemen. De meest voorkomende bij dit ras is gedilateerde cardiomyopathie (DCM). DCM treedt op wanneer het hart vergroot, dun en zwak wordt, waardoor het bloed niet efficiënt door het lichaam kan pompen. Vergevorderde symptomen zijn onder meer kortademigheid, hoesten, inspanningsintolerantie. Maar het kan vroeg worden opgepikt bij routinematige gezondheidscontroles als geruis of abnormale hartritmes worden gedetecteerd.

Schildklierproblemen

Hypothyreoïdie treedt op wanneer het lichaam niet genoeg schildklierhormoon produceert. Een abnormale hormoonhuishouding veroorzaakt gewichtstoename, lethargie, haaruitval, gedragsveranderingen, om er maar een paar te noemen. Het kan ook leiden tot secundaire gezondheidsproblemen zoals epilepsie, keratoconjunctivitis sicca of droge ogen. Het kan niet worden genezen, maar het kan worden beheerd met een dagelijks hormoonsupplement.

Oogaandoeningen

Oogproblemen komen voor bij de meeste hondenrassen. De meest voorkomende in de Borzoi is progressieve retinale atrofie (PRA). PRA is een degeneratieve aandoening van het netvlies, die uiteindelijk leidt tot totaal verlies van het gezichtsvermogen. De eerste symptomen om op te letten zijn meestal lichtgevoeligheid en stoten tegen voorwerpen.

Degeneratieve Myelopathie

Dit is een slopende ziekte van het ruggenmerg die leidt tot kreupelheid van de achterpoten en uiteindelijk verlamming. Degeneratieve Myelopathie wordt verondersteld het gevolg te zijn van een genetische mutatie en komt vaker voor bij grotere honden.

Gevoeligheid voor anesthesie

Veel windhonden zijn gevoelig voor medicijnen, vooral die met een lager percentage lichaamsvet. Hoewel de meeste dierenartsen zich hiervan bewust zijn, is het altijd het vermelden waard als uw hond een spoedoperatie, gebitsreiniging of iets anders nodig heeft dat verdoving nodig heeft.

Voeding

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (13)

De voedingsbehoeften zijn voor elke hond anders, afhankelijk van hun leeftijd, gewicht en levensstijl.

Een typische Borzoi eetongeveer vier tot acht kopjes voedsel per dag. Hoewel het een uitdaging is om dit ras te veel te voeren, omdat ze van nature mager zijn en niet overdreven hebzuchtig, is het essentieel om te voorkomen dat ze te zwaar worden voor het handhaven van een gezonde levensstijl.

Alle grote honden moeten voer krijgenspeciaal ontworpen voor grote rassen, en de Borzoi is geen uitzondering. Dit komt omdat het geoptimaliseerde calcium- en fosforgehaltes bevat, die helpen de botgroei te stabiliseren en skeletaandoeningen op latere leeftijd te voorkomen. Dit is vooral belangrijk tijdens de ontwikkelingsfase puppy .

De Borzoi is vatbaar voor: maagdilatatie-volvulus (GDV) , beter bekend als bloat. De maag draait en vult zich met gas, wat leidt tot shock en plotselinge dood. Hoewel dit vaker voorkomt bij grote rassen met een diepe bovenlijf, is er weinig bekend over de exacte oorzaken van GDV. Het wordt aanbevolen om ze twee kleinere maaltijden te geven in plaats van één grote en lichaamsbeweging vlak voor of na de maaltijd te vermijden om de kans hierop te verkleinenlevensbedreigende toestand.

Poetsen

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (14)

Deze hond heeft een lange, fijne en piekerige vacht.

Hun zijdeachtige textuur houdt weinig vuil vast, waardoor ze relatief schone honden zijn. Hun lange haarmoet een keer per dag of twee worden geborsteldom klitten te voorkomen en dode haren weg te vegen die anders op je outfit terecht zouden kunnen komen. De beste penselen voor een Borzoi-verzorgingsset zijn een speldenborstel en een gladder penseel. Tijdens de ruiperiode moet je ze mogelijk elke dag poetsen.

Door hun lange en smalle snuiten hebben ze verkrampte tanden die extra aandacht nodig hebben dan hun vrienden met een grotere mond. Om tandbederf en parodontitis te voorkomen,poetsen hun tanden drie keer per week. En gebruik altijd een tandpasta die door een hond is ontworpen - nooit een tandpasta voor mensen. Hun nagels hebben de neiging om ook snel te groeien, dus zorg ervoor dat je ze minstens maandelijks knipt.

Baad ze regelmatig om ze er op hun best uit te laten zien en te laten ruiken, maarprobeer ze niet vaker dan eens per maand te wassen. Anders loopt u het risico hun natuurlijke pH-waarden van de huid te verstoren en irritatie te veroorzaken. Een conditionerende doggy-formule vermindert de kans dat hun lange haar in de war raakt. Laat ze wennen aan hun schoonheidsregime als puppy als je wilt dat de tijd van de bruidegom soepel verloopt als volwassene.

Fokkers- en puppykosten

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (15)

Dit is geen gewoon hondenras in Amerika, waardoor het moeilijker is om een ​​rashond te vinden.

Als u op zoek bent naar een puppy, moet u waarschijnlijk reizen naar:vind een verantwoordelijke hondenfokker. Je moet er ook rekening mee houden dat je op een wachtlijst wordt geplaatst. Maar maak je geen zorgen, dit is een positief teken van een gerenommeerde fokker. De AKC lijst geregistreerde fokkers op hun Borzoi fokkerspagina , dus dit is een geweldige plek om je onderzoek te beginnen.

De typische vergoeding voor een Borzoi-puppy van een fatsoenlijke fokkervalt meestal tussen $ 1.800 en $ 2.500.Maar als u op zoek bent naar een puppy uit een bekroonde afstamming, kunt u verwachten dat u meer betaalt. Als je een Borzoi-pup vindt voor veel lager dan deze prijs, beschouw het dan als een waarschuwing dat de fokker misschien niet zo verantwoordelijk is als ze beweren te zijn.

Hondenbezitter zijn is niet alleen maar plezier en spelletjes - dat is het weleen enorme verantwoordelijkheid die gepaard gaat met meer kosten. Bovenop de initiële puppyprijs, moet u rekening houden met de kosten van het kopen van alles wat uw hond nodig heeft, inclusief bedden, kommen, een veilige omheining, ballen om te achtervolgen, een riem en meer. U wilt ook plannen voor jaarlijkse veterinaire controles en onverwachte medische kosten waar een huisdierenverzekering u bij kan helpen.

Reddingen en schuilplaatsen

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (16)

Hoewel het zeldzame honden zijn, belanden ze toch af en toe in opvangcentra.

Niet elk gezin wil of kan een puppy in huis uitnodigen. In plaats daarvan is het adopteren van een ouder hondje soms de betere optie. Plus, dekosten van adoptie in plaats van kopen zijn meestal veel lager.

Op weg naar jelokale reddingsschuilplaatsenis voor de meesten meestal de eerste stap in het adoptieproces. Praat met het personeel dat u door het adoptieproces kan leiden. En als er daar geen Borzoi beschikbaar is, weten ze misschien een andere in een nabijgelegen opvangcentrum. Als alternatief kan de National Borzoi Rescue Foundation helpt pups in nood in het hele land en legt uit hoe hun adoptieproces werkt.

Als huisdieren

Over het algemeen is dit ras:

  • Een grote en lange hond die in alle soorten huizen kan leven, of dat nu een klein appartement of een groot huis is.
  • Matig actieve honden die dagelijks 45 minuten beweging nodig hebben. Maar dan houden ze ervan om de dag weg te snoozen.
  • Een windhond met een hoge prooidrift, dus je moet ze niet loslopen in open ruimtes.
  • Nieuwsgierig en als ze geen harige wezens achterna zitten, zijn ze super kalm en relaxed, waardoor ze uitgebalanceerde huisdieren zijn.
  • Heel aanhankelijk met hun gezin en doen niets liever dan lekker op de bank liggen.
  • Intelligent maar koppig, dus ze hebben een gezin nodig met eerdere hondenervaring om het beste uit hen te halen.
  • Leven graag met kinderen en andere honden, maar ze geven de voorkeur aan rustigere broers en zussen boven onstuimige.
  • Gevoelige honden en houden er niet van om te lang alleen gelaten te worden.

Laatste gedachten

Eén ding is zeker: de Borzoi is geen doorsnee hond. Ze zijn groot maar super rustig. Elegant maar in staat om wolven neer te halen. En ze zijn koppig maar tegelijkertijd erg relaxed. Al deze eigenschappen samen zorgen voor een buitengewoon hondenras.

Natuurlijk kunnen ze vreselijke waakhonden zijn, en ze zijn niet de domste rassen, maar ze zijn vriendelijk, loyaal, aanhankelijk en nog veel meer. Deze gevoelige zielen hebben een gezin nodig dat het grootste deel van hun tijd met hen kan doorbrengen en hen een relatief serene levensstijl biedt. Dus, als je denkt dat je hebt wat nodig is om deze koninklijke hond een plek in je paleis te geven, waar wacht je dan nog op? Deze knuffelige windhond is misschien wel je volgende beste vriend.

");jQuery('.end_h1').load(get_h1);jQuery('.last-art').unwrap();id = jQuery('.last-art').attr('id');//console.log('id = ',id);jQuery('#'+id).after(jQuery("

"));busy = false;var mLazyLoad = new LazyLoad({elements_selector: "[lazy='lazy']"});}, 1000);jQuery('.last-art').removeClass('last-art');jQuery('.end_h1').removeClass('end_h1');try {history.pushState(null, null, urls[atr]);return;}catch(e) {}};}}}

Opmerkingen

borzoi-informatie: rasfeiten, eigenschappen en meer - loveyourdog (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6238

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.